Nukahtamiskeinot testissä - Aktiivinen rentoutus ja mielikuvat

Olen lapsena ja nuorena aikuisena ollut hyvä rentouttamaan kehoni ja mieleni. Osasin fokusoida ajatukseni kehon eri osiin ja tunnustella niiden jännitykset ja yksitellen rentouttaa ne. Järjestelmällisesti edeten sain lopuksi jopa pään lihaksia lepotilaan. Siinä olikin sitten mukavaa lillua tai nukahtaa suloisesti.


Vanhemmiten olen kadottanut tätä rentoutumisen taitoa ja valitettavasti se näkyy huonona nukahtamisena ja nukkumisena. Päätin kokeilla erilaisia nukahtamisen tekniikoita joista olen lueskellut viime aikoina.

Eilen laitoin itseni aikaisin petiin, jo klo 22:00. Keskityin aluksi siihen miten kehoni makaa selällään, missä on lihasjännityksiä tai pieniä särkyjä. Tunnusteluvaihe siis. Vatsan lievä kivistys tuli esiin kun oikein siihen fokusoiduin. Mokomakin piilosärky! Samoin jalkoja särki. Kipuihin näköjään tottuu arjessa vuosien aikana kunnes niitä ei enää huomaa.
Aloin rentouttaa vasemman kintun varpaitani ja jalkapohjaani tunnustellen eroa alkuperäiseen olotilaan ja rentoutuneeseen. Siitä etenin pohkeeseen, reiteen ja toiseen jalkaan vastaavasti. Sitten lantio, maha, rinta, kädet sormista alkaen. Lopuksi pää eri puolilta. Vanha tuttu rentous alkoi näyttäytyä! On se ajatus voimakas kaveri!

Kun kehoni alkoi olla täysin rento, lisäsin intensiteettiä operaatioon keskittymällä "Nauti TÄSTÄ!" -iskusanoihini. Alkoi hymyilyttää ja hyvä olo valtasi minut. Hoin mielessäni: "Nauti olotilasta ja rentoudesta. Se on ihmisen perusolotila." Kumma kyllä, itsesuggestioni toimi ja nukahdin. Heräsin pirteänä klo 06:38 yhtämittaisen unen jälkeen. Helkkarin hyvä tulos uniapneasta kärsivälle!! Tämä päivä on mennyt hyvin sillä latauksella.

Tätä systeemiä pitää jatkaa ja kehittää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hygieniaa - Proput suussa

Hyvinvointia - 40 Hertsillä terveyttä

Biisintekoprosessi - Sanoituksia veivaamassa