Nauti TÄSTÄ! (Vinkki tietoisen läsnäolon lisäämiseen)

Otsikon sanapari "nauti TÄSTÄ!" on ollut oma sloganini jo monta vuotta.Se syntyi eräänä talvisena ja ärsyttävän kylmänä hetkenä bussipysäkillä odotellessani kärsimättömänä seuraavaa linjuria. Pakkanen puraisi varpaita ja tunsin viiman poskillani. Keljutti.
Jostain sisältäni kuului lempeästi sanat "Nauti TÄSTÄ!". Jäin hetkeksi miettimään mistä ne tulivat, mutta sitten syvennyin itse asiaan. Miksi pitäisi nauttia kun pakkanen kiusaa ja olo on epämukava?! Keskityin tunnustelmaan tarkemmin miltä kylmä ilma oikein tuntuu poskellani. Sehän on vain kylmää ilmaa! Ei se minua tapa. Osasin jotenkin antautua kokemukselle ja otin sen vastaan avoimesti. Yhtäkkiä rentouduin mielessäni ja kylmä olikin vain fyysinen aistimus kropassani ja mukava sellainen. Tajuntani, joka toki on eri kuin kehoni, kehotti minua nauttimaan kokemuksesta juuri tässä ja nyt. Ymmärsin, miten aika on todellista vain nyt ja miten olemassaoloni on siihen kytkeytynyt.

Koin toisen Nauti TÄSTÄ! -kokemuksen ollessani saunanlauteilla käpristelemässä kuumassa löylyssä. Tiedät varmaan sen hetken kun löyly sihahtaa kiukaalta joka puolelle ja tuntuu kaikkein kuumimmalta. Sadomasokistinen kivun ja nautinnon sekoitus. Tunsin taas miten rentoutumalla ja antautumalla kokemukselle se muuttuu pelkäksi nautinnoksi.

Kuva:
https://pxhere.com/en/photo/919733

Olen muutenkin yrittänyt päästä kiinni hetkestä nauttimiseen rentoutumalla ja ottamalla vastaan sen mitä on tarjolla. Yleensä se onnistuu, mutta ei jää päälle pysyväksi olotilaksi.
Miksi sitten tähän nautintoon kannattaa pyrkiä?! Minusta siinä on jotain ylimaallisen pyhää ja oikeaa. Ihan kuin jokin henkinen ulottuvuus kuiskuttelisi sen kautta minulle: "Olet kaiken nautinnon arvoinen. Sinusta tulee parhaimmat puolet paremmin esiin kun olet rento ja tyytyväinen. Nautinto on lahja sinulle!"

Jos haluat kokeilla menetelmääni, sano vain sanat itsellesi. On ihan sama missä olet tai miltä fyysiset olosuhteet sinusta tuntuvat. Vaikka olisit jo valmiiksi nauttimassa auringonvalossa kellien, voit sanoa sanat ja oivaltaa jotain syvällistä siitä hetkestä. Tai vaikkapa tästä hetkestä kun luet tätä kirjoitusta?

Nauti TÄSTÄ!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hygieniaa - Proput suussa

Soitinrakennusta - Hyvän Stratocasterin kasaaminen

Hyvinvointia - 40 Hertsillä terveyttä