Ihmeelliset ihmiset - Unessa kohtaaminen

Ruumiistairtautuminen, kehosta irtautuminen, Out of body experience, OOBE. Siinäpä mukava aihe jota ei taatusti kouluissa opeteta. Tutkimusten mukaan 20% ihmistä on kokenut jonkinasteisen irtautumisen joko unen kautta tai päivätajunnassa. Siis aika yleinen ilmiö.


Kauan sitten....kaukaisella 90-luvulla selvisi, että hyvä ystäväni on ruumiistairtautuja unissa kuten minäkin olen ollut 17-vuotiaasta lähtien. Löydettyämme samankaltaisuutta näinkin hämärässä ja erikoisessa asiassa keskustelimme aiheesta ilahtuneina ja innokkaina. "Olispa kivaa tavata unessa!" jompikumpi meistä heitti. Päätimme yrittää unitapaamista tietyssä kummallekin tutussa paikassa lapsuuden kotikaupungissamme joka oli eri paikka kuin silloinen asuinpaikkamme Helsinki.
Monta kertaa olin unessani "irti" ja mennyt sopimaamme paikkaan. Ystävääni ei näkynyt siellä. Samoin minä en osunut kohdalle kun hän oli monta kertaa siellä.
Sitten eräänä yönä alkoi tapahtua! Heräsin unen sisällä erikoisen tunteen siivittämänä ja innoissani riensin kohtauspaikalle. Hän oli siellä! Olimme kumpikin ilahtuneita ja ällistyneitä samaan aikaan. Halasimme toisiamme tyytyväisinä, sillä onhan experimentti aika erikoinen ja monen yrityksen jälkeen onnistuimme viimein. Keskustelimme unimaailmassa pitkään, kunnes lopulta tajuntani muuttui tavalliseksi uneksi ja ilmeisesti liukenin paikalta.

Heräsin ja muistin tapahtuneen selvästi. Muistan sen vieläkin. Soitin aamulla ystävälleni  ja sanoin: "Viime yönä tapahtui jotain erikoista!". Hän muisti tapahtuman sanasta sanaan kuten minäkin ja totesimme experimentin toteutuneen toiveidemme mukaan. Ihmeellistä!

Käyn usein kirjastossa silmäilemässä "huuhaa"-osaston kirjoja. Pian em. unikohtaamisen jälkeen kouraani osui kirja jossa kirjoittaja, ruotsalainen nainen kertoi tapaavansa Englannissa asuvaa siskoaan säännöllisesti unissa. (Koetin googlailla kyseistä kirjaa tähän tekstiin, mutta en löytänyt sitä.) Nainen oli oppinut sattumalta toimivan tekniikan irtautumiseen ja vahingossa törmännyt siskoonsa unimaailmassa. Siitä sitten olivat yhdessä opetelleet lisää.

Oma kokemukseni sai mielestäni vahvistuksen tästä. Tuntui hyvältä huomata, että emme olleet ainoita unitapaajia maailmassa tai emme olleet sekopäitä. Joku voisi yrittää selittää tapahtunutta psykologialla tai aivojen toimintahäiriöillä, mutta siitä vaan! Tiedän itse miten todellinen kokemus oli MINUN pääkopassani.

Asia jäi positiivisena muistona mieleen loppuelämäkseni. Olen miettinyt sitä usein ja pohtinut olisiko mahdollista toistaa se.

Tästä kaikesta herää huomio, että jos ruotsalaiset sisaret pystyvät tähän ja minä ystäväni pystyimme tähän, niin SINÄKIN pystyt tähän jos vaan haluat!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hygieniaa - Proput suussa

Soitinrakennusta - Hyvän Stratocasterin kasaaminen

Biisintekoprosessi - Sanoituksia veivaamassa