Hygieniaa - Kieli puhtaaksi moskasta

Sarjassamme ällöjä kuvotuksia, tarjoilen sinulle varteenotettavan vinkin.

On todella kummallista että missään ei opeteta suun hygieniaan liittyvää kielen puhdistamista. Mielestäni paras tapa on kaapia kieli. Ei harjausta, koska moska jää harjaan mätänemään. Sopiva työkalu on teräväreunainen muovilusikka jonka voi helposti puhdistaa. Itse käytän lapseltani kähveltämääni muovista puolipalloa halkaisijaltaan noin 6cm. Se on kai jokin Pokemon-osa.

Kun hampaat on harjattu, on aika puhdistaa kieli. Se käy niin, että otat kaapimesta hyvin kiinni ja vedät sillä tasaisesti kielen takaosasta kielenkärkeen saakka. Muutaman vedon jälkeen näet hyvin millaista köhnää kaapimeen jää. Sitä voi jatkaa niin kauan kunnes möhnä kaapimessa on väritöntä ja kieli näyttää tasaisesti vaaleanpunaiselta. Lopuksi vielä kunnon huuhtelu vedellä.

Kielen voi puhdistaa joka päivä vaikka kaksi kertaa hampaiden pesun jälkeen. Siitä ei ole mitään haittaa, päivästoin, pelkkää hyötyä. Hengitys ei haise ainakaan kielen bakteereiden takia.

Tässä on mallia maailmalta:

Ällöä, vai mitä?!
Voit itse kokeilla millaista mömmöä omasta kielestäsi irtoaa ja haistaa sitä. Päätä sitten kannattaako ottaa tästä tapa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hygieniaa - Proput suussa

Soitinrakennusta - Hyvän Stratocasterin kasaaminen

Hyvinvointia - 40 Hertsillä terveyttä