Turhakkeet ja turhat lässytykset

Mielestäni täysin turhia asioita joista ihmiset hössöttävät:

  • Päteminen taloudellisesti
  • Ostareilla pyöriminen
  • Kokkausohjelmat telkkarissa ja netissä
  • Telkkarin katsominen
  • Ulkonäkökeskeisyys
  • Urheilu-uutiset lehdissä ja tv-uutisissa
  • Sää

Päteminen taloudellisesti

Edellisiltä sukupolvilta on tullut meille kummallinen elämänarvo, että olet hyvä ihminen jos teet paljon töitä ja ansaitset paljon rahaa. Se johtaa eristäytymiseen perheestä, pitkiin työpäiviin, oman egon pönkittämiseen väärillä tavoilla, kerskakulutukseen, narsismiin, periytyvään tyhmyyteen ja lasten tarpeettomaan kärsimykseen.
Mielestäni olisi fiksumpaa tavoitella kohtuullista rikkautta maallisissa asioissa ja samalla kerätä eniten henkistä pääomaa. Siis erilaisia taitoja, näkemyksiä, sivistystä, viisautta ja empatiaa.

Ostareilla pyöriminen

Mitä kivaa on haaskata aikaa katsomalla tavaroita joita ei oikeasti tarvitse?! Käyt samalla syömässä roskaruokaa ja kuluttamassa rahaa sekundäärisiin huveihin. Ostarit ovat tappaneet persoonalliset pikkukaupat joissa myyjinä on asiantuntijoita ja intohimoisia yrittäjiä. Eikö muka parempia ajanviettopaikkoja ole tarjolla?! Puistot, metsät, kyläilyt sukulaisten ja ystävien luona, näyttelyt, taidepaikat jne.

Kokkausohjelmat

Joillekin ruoanlaitto voi olla intohimo ja rakas harrastus. Minusta kokkausohjelmat silti ovat absurdi ja makaaberi ilmiö maassa jossa on oikeasti nälkäisiä ja kodittomia ihmisiä. Mitäs jos niissä ohjelmissä kokattaisiin ruokaa sitä tarvitseville ja annettaisiin hyvän kiertää?

Telkkarin katsominen

Haluatko olla vedätytettävissä? (kiva sana vai mitä?) Meinaan, että altistut mainonnalle joka sisältää mielestäni vääriä arvoja ja pyrkii saamaan sinut kuluttamaan rahasi turhakkeisiin. Myös koukuttavat tv-sarjat vievät sinun aikaasi pois oikean elämän kokemisesta ja muiden kanssa elämisestä. Jos sinulla ei ole elämää, muuta kuin telkku ja netti, mene vaikka vapaaehtoistyöhön muiden ihmisten pariin!

Ulkonäkökeskeisyys

Kukapa ei ole täysin tyytyväinen omaan ulkonäköönsä. Minäkin tunnustan olevani ohjelmoitu. Meidän pitäisi kai näyttää joltain elokuvatähdiltä tai mainosten nukeilta, niin olisimme muka parempia ihmisiä. Katsopa joskus kaupungilla liikkuessasi ohikulkijoita ihan rauhassa. Jokainen meistä on omanlaisensa pallinaama, personallisine virheineen ja piirteineen. Tämän kun hyväksyy, on helpompaa hymyillä ystävällisesti itselle peilissä. Se pitäisi myös opettaa pienestä pitäen lapsille. Monimuotoisuus ja varianssi ovat maailmankaikkuden peruspilareita. Epätäydellisyys on kaunista!

Urheilu-uutiset lehdissä ja tv-uutisissa

Olen aina ihmetellyt miksi urheilua uutisoidaan niin paljon. Uutislähetyksissä on melkein aina jokin turha urheilijan haastattelu josta ei jää mitään hyötyä katsojalle, Ajan voisi mielestäni käyttää paremmin oikeiden uutisten kertomiseen. Urheilu tietenkin on tärkeä foorumi tunnekokemuksille - missä muualla voit kokea puhdasta iloa ja pettymystä niin voimakkaasti?! Sen uutisointi voisi silti olla erikseen muusta.

Sää

Eikö muuta keskusteluaihetta todellakaan ole?!! Sää on mikä on. Se selviää kun laittaa pään ulos tai katsoo sääennusteet. Sään ei pitäisi vaikuttaa mielentilaasi ja fiilikseesi. Olet ihan itse vastuussa niistä. Älä syytä säätä! Ulos voi aina lähteä kun on vaan kunnon varusteet päälle.

Niin, perkele!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hygieniaa - Proput suussa

Hyvinvointia - 40 Hertsillä terveyttä

Soitinrakennusta - Hyvän Stratocasterin kasaaminen