Hyvinvointia - Kiropraktiikkaa

Onko selkä kipeä? Sattuuko johonkin hermoon jalassa? Onko niskat jumissa? Onko olkapää kipeä?

(Tämä ei ole mainos vaan suosittelu!)

Oma kokemukseni ja käsitykseni em. kysymyksiin liittyen on, että moni vaiva hoituu hoitamalla sen alkuperäinen syy eikä vain oireita. En halua väheksyä hierontaa tai fysioterapiaa. Niillä monesti vaivat helpottuvat ja poistuvat. Silti, ne eivät aina hoida varsinaista oikeaa syytä vaivalle, joka vaatii kovemmat otteet.

Kun luut ovat väärässä asennossa, ei pinnan möyhentäminen tai liike korjaa vika-asentoa. Silloin pitää palauttaa luut oikeille paikoilleen manipulaatiolla. Käytännössä hoitaja rusauttaa voimalla palikat paikoilleen ja potilas kuulee itsessään rutinaa joka oikeastaan on kaasujen vapautumista nivelistä. Ei siellä mitkään luut rutise! Aika moni meistä naksuttelee omia sormiaan, varpaitaan ja niskaa. Sama juttuhan tässä on kyseessä, mutta hallitusti ja lääketieteellisen koulutuksen ohjaamana.

Omat kokemukseni kiropraktisista hoidoista ovat hyviä. Olen mm. saanut selkäkipuja pois, jumiutunut isovarvas aukesi, pään kiertorata laajentui normaaliksi, niskan asento parani. Kiropraktikot ovat käyneet läpi monen vuoden laajan opiskelun joka on verrattavissa lääkäriksi lukemiseen.
Olen huomannut että Suomessa tyypit tekevät samanlaisia hoitoja ihan samanlaisilla otteilla. Välillä jopa suorittavat standardisetin manipulaatioita pötköön eri asiakkaille. Haluaisin kokeilla ulkomaalaisia kiropraktikkoja joilla otteet ovat monipuolisempia ja ehkä "rajumpia".

Tässä texasilainen käsittelysetti:


Videolla näkyvää Ringdingeriä eli päänvetoa ei Suomessa kukaan tee. Miksi?

Paikat menevät jumiin ajan myötä ja ne pitäisi käydä avaamassa säännöllisesti. Vaikka eläisit ihan normaalia terveellistä elämää eli harrastaisit liikuntaa ja venyttelisit säännöllisesti, paikat jumiutuvat väkisin. Kiropraktiikka on siis ylläpitävää hoitoa.

Joskus kuulee juttuja joissa potilaille on suositeltu selkäleikkausta selkänikamien ongelmien takia. Vaivoja onneksi on lähdetty hoitamaan kiropraktiikalla jolloin hoito on ollut nopeaa, tehokasta ja järkevämpää.

Yksi käynti maksaa noin 70EUR ja kestää alle 30min. Tyyristä! Silti usein on sen arvoista. Ensimmäisellä kerralla tehdään kattava arviointi.
Minulla on ollut hyvä olo manipulaatioiden jälkeen vaikka välillä on tuntunut pientä lihassärkyä koska lihakset ovat alkaneet hakea uutta asentoa tai jännitystä luiden asentojen muututtua. Särky menee pian ohi.

Akuutteihin selkäkipuihin suosittelen kiropraktiikka ehdottomasti!! Monessa tapauksessa selkärangan nikama on mennyt vika-asentoon ja siihen ei auta mikään salva tai hieronta. Vain nikaman palauttaminen oikeaan asentoon auttaa!

Kommentit

  1. Meillä on suvussa paljon selkäongelmia ja yleensä ollaan turvauduttu fysioterapiaan. Voisin kokeilla kiropraktikkoakin. Pitääköhän sinne olla lääkärin lähete?
    https://www.kiropraktikkomattikuuri-riutta.fi/palvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hygieniaa - Proput suussa

Hyvinvointia - 40 Hertsillä terveyttä

Biisintekoprosessi - Sanoituksia veivaamassa