Hygieniaa - Proput suussa

Ällöjuttujen kavalkaadi jatkuu. Viimeksi kirjoitin kielen puhdistamisesta. Nyt käsittelen niinkin ihanaa aihetta kuin bakteeriklöntit suussa, eli proput. Minusta jokaisen PITÄÄ tietää näistä allötyksistä jotta osaa reagoida niihin oikein.



"Nielurisoissa on koloja ja onteloita, joihin kertyy limakalvolta poistuvaa kuollutta kudosta ja ruoan jätteitä. Isot proput näkyvät nielurisojen pinnalla kellertävinä läiskinä. Kun risoja painaa lastalla tai esimerkiksi lusikan varrella, proppu usein pullahtaa kolostaan pois.

Nielurisojen kroonisessa tulehduksessa risojen koloja on tavallista runsaammin, mutta pelkät proput eivät merkitse sairautta ja ovat vaarattomia. Jos proppuja on paljon ja niihin liittyy hajuhaittoja, niitä voi poistaa puulastalla tai muulla sopivalla tylpällä esineellä nielurisaa vierestä painamalla. Proput kuitenkin pyrkivät uusiutumaan hiljalleen. Hyvin hankalissa tapauksissa voidaan niiden vuoksi risat poistaa."
www.terveyskirjasto.fi

Nämä pahanhajuiset klöntit ovat siis kovettuneita bakteereja ja suun köhnää. Ne ovat terveydelle vaarattomia, mutta saattavat haista tosi pahalle. Niitä on kuulemma joskus myös kielen alla, eli sinnekin kannattaa tähyillä.
Kun luin tästä aiheesta, menin heti peilin eteen roplaamaan kitarisojani hammasharjan kahvan perällä. Minulla ei niitä näkynyt, mutta minulla kitarisat ovat tosi pienet ja tiukat. Hammaslääkärissä pyysin zekkaamaan tarkastuksessa proput ja ei kuulemma näkynyt niitä.
Pyydä SINÄKIN seuraavalla kerralla hampaiden tarkastuksessa lääkäriä tai hygienistiä kurkkaamaan sinne nieluun.

Propuja voi itsekin poistaa. Katso ohjeita tästä! YÄK!!!!!!!!!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Soitinrakennusta - Hyvän Stratocasterin kasaaminen

Hyvinvointia - 40 Hertsillä terveyttä