Hyvinvointia - Glukoosipiikki poikki, tasaisempi käynti ja vilpoinen olo

Sarjassamme "mitä sinun pitää tietää, mitä kukaan ei ole vielä älynnyt kertoa ja sinä et tiennyt kysyä"..


Aina kun suuhun törkkää ravintoa alkaa glukoosin bileet eli käytännössä verensokerin tason nousu. Se voi johtaa herkällä ihmisellä pitkällä aikavälillä diabetekseen, insuliiniresistanssiin, jatkuvaan nälkään, aivosumuun, huonoon nukkumiseen, iho-ongelmiin, rasvamaksaan ja liutaan muita vaivoja. Onneksi on keksitty keinoja hillitä glukoosipiikin syntymistä. Yksi niistä seuraavassa.

Otapa omenasiiderietikkaa ruokalusikallinen ja liota se juomalasilliseen vettä. Juo juoma lasipillillä ennen ateriointia. Lasipilli siksi, että etikka kuluttaa hampaiden kiillettä. Muovipillejähän ei kukaan järkevä enää käytä, vai mitä? Etikkalitku muodostaa mahalaukussa kalvon joka hillitsee glukoosipiikin syntymistä.

Muita keinoja on

  • syödä vihannekset ensin, sitten proteiinit ja lopuksi hiilarit
  • liikkua 10min ruokailun jälkeen

Lisää infoa ja dataa:
https://www.glucosegoddess.com/science

Suosittelen kokeilemaan kaksi viikkoa. Jos olo kohenee, kannattaa ottaa siitä itselleen hyvä tapa ja kertoa kavereillekin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hygieniaa - Proput suussa

Hyvinvointia - 40 Hertsillä terveyttä

Biisintekoprosessi - Sanoituksia veivaamassa